Tandarts

1 keer per jaar komt bij EzelWijs de tandarts voor de ezels. Hij controleert het  gebit op o.a. haken aan de kiezen. Dit jaar had Jacob wat haken aan zijn voorste kiezen. Hij kreeg een klem in zijn mond en de tandarts ging  met een soort frees zijn tanden afvijlen. Jacob vond dit wel heel spannend maar hij deed het super!! Bij  Paco en Whimsy was het nu niet nodig, daarbij stonden de kiezen netjes op elkaar en waren geen haken aanwezig.

Daarnaast heeft hij even gekeken naar Beau haar gebit, zij heeft een onderbijt. Dit houdt in dat haar onder tanden voorbij haar boventanden groeien. Dit moeten we dus extra in de gaten houden. Maar ze eet goed, is niet vermagerd, ze heeft geen proppen bij het eten (een teken dat ze haar eten niet goed gemalen krijgt). 

Tot volgend jaar!!

Comments are closed.