De ezels

De ezels

Jacob van Hoeve Noordhoek.

Jacob is 1 juli 2005 geboren in Oud Gastel. Hij is op jonge leeftijd verhuisd naar een Nederlandse dierenarts in Barcelona, daar kwam ook zijn maatje Whimsy naar toe en sindsdien zijn zij onafscheidelijk. Jacob is een grijze ruin. Hij is de verkenner van de kudde. Hij stapt als eerste overal op af. Hij is heel nieuwsgierig , lief, knuffelbaar maar houdt ook van een uitdaging. Hij springt graag over een hindernis heen. En hij gaat graag mee uit wandelen.

foto: Carla de Winter

Boothby’s Whimsy

Whimsy is 10 maart 2005 geboren in Engeland en ook zij is op jonge leeftijd verhuisd naar Barcelona waar zij Jacob tegen kwam. Whimsy is de baas van de kudde al zou je dit niet altijd zeggen, zij houdt zich op de achtergrond maar als het er op aan komt dan staat zij er . Whimsy doet altijd alles op haar eigen tempo en laat zich niet snel gek maken. Whimsy is de moeder van Paco en Beau.

foto: Carla de Winter

Paco van ‘t Thoolse Hiem

Paco is 1 augustus 2012 geboren, hier in de stal bij EzelWijs. Het is een donkerbruine ruin. Paco is vooral een echte kroelkont. Hij vindt veel dingen spannend en doet het wel maar dan het liefst met één van de andere ezels erbij. Paco is ook onze stunt ezel, die graag op een blok hout gaat staan zodat je nog beter kunt kriebelen. Ook veters los trekken kan hij heel goed. Hij tovert op veel gezichten een spontane glimlach.

foto: Carla de Winter

Beau van ‘t Thoolse Hiem

Beau is 18 juli 2016 geboren, hier in stal bij EzelWijs. Beau is een merrie en zij maakt de kudde compleet. Beau is een echte meid, zij weet heel goed wat ze wilt. Ze vindt het heerlijk om geknuffeld te worden maar geeft vaak zelf aan waar, bij haar oren, bij haar buik of aan haar billen. Beau is heel nieuwsgierig en gaat ook heel graag mee op stap. Van kleins af aan loopt ze graag vooraan.

Onze Hond:

Bijke (Bauwe Maiko van’t Hollandse Hout)

Bijke is 10 juni 2009 geboren in Lelystad. Hij is een Friese Stabij. Bijke heeft EGH1 ( Een Gehoorzame Hond)  en EGH2 behaald met mooie cijfers en heeft een aantal jaren jachttraining gevolgd. Hij is een heel lieve, gevoelige hond, die bij veel kinderen net even aanvoelt wat ze nodig hebben. Bijke is goed gesocialiseerd met al onze andere dieren en vindt het heerlijk om bij mensen te zijn. Inmiddels mag hebben we het  certificaat dierenbegeleider binnen en mag Bijke ook mee naar school.